Künye - Haber Arşivi  - Resmi İlanlar- RSS - İletişim - Giriş Sayfam Yap - Sık Kullanılanlara Ekle

19 Mayıs 2012 Cumartesi

Arama

 


 » Ana Sayfa
 » Asayiş
 » Eğitim
 » Ekonomi
 » Kent
 » Kültür & Sanat
 » Politika
 » Sağlık
 » Spor
 » Teknoloji
 » Türkiye

Menu

 » Künye

Hava Durumu

MALATYA

Çok Okunanlar

» Kanalboyu çabuk bitirilecek
» Kayısı sorunları bakanlıkta
» Sokağa sebze ektiler
» Aile'de güven ortamı sağlanmalı
» ŞEHİTLER UNUTULMADI
» Koreliler Darende'yi sevdi
» İtalyan gençlerden ziyaret
» Tel Kırma Kursu sona erdi
» Battalgazi'de gençlik yürüyüşü
» TURKCELL yatırımda kararlı

DOĞU GARAJI’NIN TEMELİ ATILDI

Sancaktar Mezarlığı yanında 5.6 dönümlük alan üzerine yapılan Doğu Garajı’nda 39 adet işyeri bulunuyor.

04.01.2012  09:16:18 

 

Malatya Belediyesi, önemli bir soruna daha parmak bastı. Malatya’nın doğu bölgesinde bulunan ilçe ve belde araçlarının kullanacağı Doğu Garajı’nın temeli atıldı.

 

Çevreyolu altındaki Sancaktar Mezarlığı yanında Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından temeli atılan Doğu Garajı’nın bu yıl bitirilmesinin planlandığı belirtildi.

Belediye başkan yardımcıları ile daire müdürlerinin de katıldığı temel atma sırasında, bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Doğu Garajı’nın büyük bir ihtiyaç olduğunu belirterek, bu garajın hem merkezde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltacağını, hem de Çevreyolu altını canlandıracağını söyledi.

 

Doğu garajının Malatya’ya hayırlı olmasını dileyen Başkan Çakır, “Burası, Malatya’nın doğu bölgesinden gelen, Kale, Pütürge ve Doğanyol gibi ilçeler ile beldelerinden gelen araçların ihtiyacını karşılayacak. Bu yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Çevre düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak. Garajın içerisinde kafeteryası, market, 39 tane işyeri, otopark bulunuyor. Buranın yapılmasıyla Çevreyolu altı biraz daha canlanacak. Garajın, Çevreyolu ile bağlantısını ise Selçuklu Mahallesi’nden açtığımız 30 metrelik yolla gerçekleştireceğiz.” dedi.

 

Daha önce yapılan Doğu Garajı’nın da farklı bir amaçla kullanımını sağlayacaklarını belirten Başkan Çakır, “Burası büyük bir ihtiyaçtı. Projenin tamamlanmasıyla bu ihtiyaç giderilmiş olacak. Şu an doğu bölgesinden gelen bütün araçlar, şehir merkezinde değişik bölgelerde faaliyet gösterdiği için trafik yoğunluğu yaşanıyordu. Buranın hizmete geçmesiyle birlikte bu sıkıntı da ortadan kalkmış olacak” şeklinde konuştu.

Bu arada, 5 bin 620 metrekare alanı bulunan Doğu Garajı’nın 2 bin 325 metrekara inşaat alanı ve 2 bin 380 metrekare otopark alanından oluştuğu belirtildi.

 

Bu Haber 296 Kere Okundu Yazdır

 Yorum Ekleyin
Adınız Soyadınız :

Güvenlik Kodu: Güvenlik Kodunuz: 8498582

 

Bugünkü Gazetemiz

Bugünün Gazetesi Henüz Yüklenmedi
19.05.2012



Anket

Aktif Anket Bulunamadı

Yazarlar

   Kudret Erdem
EĞİTİMLE UĞRAŞMAYIN
   Kemal Deniz
ŞAİR ve ŞİİR
   Mehmet Şükrü Baş
19 MAYISI ANLAMAK VE ATATÜRK’Ü TANIMAK
   Hadi Önal
MADDE BAĞIMLILIĞI VE ÇOCUKLARIMIZ
   Esra Altaş
HAYATI YAŞAMAK AMA NASIL?
   Arzu Keleş
NEDİR SONBAHAR?
   M.Hayrettin Abacı
Nasıl Politikacı İstiyoruz?
   Asım Demirkök
Dalga dalga kente ulaşmak
   Saliha Akkuş
Vücudumuz konuşuyor
   Danış Çoban
ADRESE TESLİM
   Ayşe Benek Kaya
ÇİÇEKLERE
   Nurettin Gür
AHMET ŞENTÜRK’Ü RAHMETLE ANIYORUZ
   Süleyman Özerol
ANKARA'DA TANIDIĞIM SANATÇILAR
   Osman Kaya
ALIŞAMADIK
   Ahmet Turan Eseoğlu
OKUYAN ÖZGÜRDÜR

Her Hakkı Saklıdır © Malatya Hakimiyet Gazetesi
http://www.malatyahakimiyet.com
Yazılım: ercans@gmail.com 0,08