Künye - Haber Arşivi - RSS - İletişim - Giriş Sayfam Yap - Sık Kullanılanlara Ekle

5 Subat 2012 Pazar

Arama

 


 » Ana Sayfa
 » Asayiş
 » Eğitim
 » Ekonomi
 » Kent
 » Kültür & Sanat
 » Politika
 » Sağlık
 » Spor
 » Teknoloji
 » Türkiye

Menu

 » Künye

Hava Durumu

MALATYA

Çok Okunanlar

» TRAFİK FACİASI 5 ÖLÜ
» YEŞİLKARTLILARIN TESBİTİ SÜRESİ UZATILDI
» NEDİM VE TAHİR İLE YOLLAR AYRILDI
» DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ KUTLANIYOR
» "FRANSA KENDİ TARİHİNE BAKSIN"
» MİNARE 28 YILDIR DİMDİK AYAKTA
» TEPECİKSPOR HAZIRLIKLARI BAŞLADI
» BİLARDO LİGİ 5 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK
» HAYVANCILIĞIN SORUNLARI TARTIŞILDI
» Akçadağspor umduğunu bulamadı

Tanıklara tehdit iddiası

Malatya'da, geçen Kurban Bayramı arefesinde bir birahanede dört kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili davada tanık olarak dinlenen bayan garsonların baskı altında olduğu iddia edildi.

23.08.2010  09:37:04 

 

26 Kasım 2009 tarihinde, Cezmi Kartay Caddesi'nde bir birahanenin işletmecisi emekli öğretmen 60 yaşındaki Seydi Battal Kılınç, 36 yaşındaki oğlu Erdal Kılınç, 49 yaşındaki kayınbiraderi Mustafa Kılınç ile 35 yaşındaki birahane çalışanı Hasan Tecimer, tabanca ve bıçaklı saldırı sonucu öldürülmüştü.
Olayla ilgili Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada sanıklar Ömer B., Ahmet Ç. ve Celal T. tutuklu yargılanırken, Coşkun A., Ali B., ve Eren Ç. de tutuksuz yargılanıyor. Olayın asıl sanıklarından olduğu belirtilen Bekir B. de aranıyor.
Davanın son duruşmasında, olay esnasında birahanede garson olarak çalışan iki bayanın yaptığı tanıklıktan dolayı baskı altında oldukları iddia edildi.
Duruşma esnasında mağdur avukatlarından Bayram Özcan, "Tanıklar gerek Ebru A., gerek Safiye B., sanık Ahmet'in yakınlarının baskısı altındadırlar. Ebru A., bu nedenle beyanından dönmüştür. Bununla ilgili soruşturma evrakı Cumhuriyet Savcılığında ve Asayiş Şubesi Müdürlüğünde bulunmaktadır, buralardan sorulsun" talebinde bulundu.
Sanık Ahmet Ç.'nin avukatı Ahmet Çeliksular da, "Tanık Ebru'nun sanık soruşturması aşamasında sanık Ahmet hakkında hiçbir beyanı bulunmamaktadır. Beyanları sürekli değişmektedir, itibar edilecek bir hal kalmamıştır. Sanık Ahmet'in atılı suçu işlediğine dair mahkumiyetine yeterli delil bulunmadığından tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.
Sanık Ahmet Ç. de, "Benim ağabeyim, tanık Safiye B.'ye, 'bacım Allah için doğruyu söyle' şeklinde telefon açmıştır. Bunun dışında bir baskı söz konusu değildir" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, tanık Ebru A.'nın yeniden beyanının alınması için Karakoçan Asliye Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılarak tanıktan herhangi bir baskı ve yönlendirme olup olmadığı, olmuş ise kimler tarafından ne surette yapıldığının sorulmasına, Ebru A. ve Safiye B.'ye baskı yapılıp yapılmadığı konusunda soruşturma evrakının bulunup bulunmadığının bildirilmesine, varsa Asayiş Şubesi ve Cumhuriyet Başsavcılığından istenmesine, tanık A.K.'nin tanıklıktan kaçındığı anlaşıldığından önceden tedbir alınmak suretiyle
ve mutlak suretle duruşmada hazır edilmesi için Malatya Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılmasına karar verdi.
Bu arada, son duruşmada, olay esnasındaki bölgedeki güvenlik kameralarından alınan görüntüler izlendi. Görüntülerde halen firarda olan Bekir B.'nin olay yerinden kaçarken peş peşe tabancayla ateş ettiği görüldü.

 

Bu Haber 324 Kere Okundu Yazdır

 Yorum Ekleyin
Adınız Soyadınız :

Güvenlik Kodu: Güvenlik Kodunuz: 6644334

 

Bugünkü Gazetemiz

Bugünün Gazetesi Henüz Yüklenmedi
05.02.2012



Anket

Aktif Anket Bulunamadı

Yazarlar

   Ahmet Şentürk
Kuru üzüm, incir ve kayısı
   Mustafa Kuşçuoğlu
KEMAL DENİZ’ den KIRMIZI KARANLIK
   Kudret Erdem
KARA ÖZLEMİM ARTIYOR
   BENAYDOĞAN
..
   Kemal Deniz
SARIKIZ ÇEŞMESİ EFSANESİ
   Mehmet Şükrü Baş
SAĞLIĞIMIZLA OYNANAN OYUN
   Hadi Önal
ERGENEKON OYUNCAKÇISI
   Esra Altaş
KALBİN SÖNMEYEN IŞIĞI
   Arzu Keleş
NEDİR SONBAHAR?
   M.Hayrettin Abacı
Nasıl Politikacı İstiyoruz?
   Ramazan Çiftlikçi
TAHİR KUTSİ MAKAL İÇİN
   Hikmet Doğan
Gelin dostlar bir olalım
   Asım Demirkök
Şehrimizi bu hale kimler getirdi?
   Bayram Akdemir
Unutulmak acı verir
   Saliha Akkuş
HANGİ SÜT?
   Ahmet Tekden
GEÇMİŞ RAMAZAN TEDAİLERİ
   Fevzi Çiçek
Kuzey Çevre Yolu Değerlendirmesi
   Selami Yücel
GEL EY GÖNÜL MÜLK EDİNME
   Ahmet Turan Eseoğlu
HOCALI KATLİAMI
   Mehmet Kazancı
DOĞUMUNUN 400. YILINDA EVLİYA ÇELEBİ
   Semih Coşkun
AB KRİZİ VE TÜRKİYE -2 (SON)
   Osman Kaya
Ah Şu Bencillik

Her Hakkı Saklıdır © Malatya Hakimiyet Gazetesi
http://www.malatyahakimiyet.com
Yazılım: ercans@gmail.com 0,08